Abator

In 2011, prin eforturi financiare proprii, unitatea a construit si pus in exploatare un abator pentru taiere porcine, bovine si ovine.

DSCF1 DSCF2DSCF3

 

Incepand cu ianuarie 2012 abatorul a fost certificat sanitar veterinar si a primit aprobarea pentru taierea si comercializare de carne proaspata de porcine, bovine si ovine.

Abatorul este o unitate moderna, cu sala de taiere, precum si spatii anexe pentru depozitarea separata a carcaselor de porcine si bovine/ovine, subproduse comestibile, cat si pentru produse necomestibile.

Sala are in dotare linii moderne de taiere, mediul ambiental si finisajele raspunzand exigentelor legislatiei nationale si europene.

O atentie deosebita s-a acordat animalelor vii in zona de receptie, unde s-au amenajat padocuri de asteptare si culoare de aductiune, care au fost astfel construite, si dotate pentru a raspunde cerintelor privind bunastarea si protectia animalelor in timpul transportului si inainte de sacrificare.