Scurt istoric

Societatea comerciala CIA ABOLIV SRL a fost infiintata in anul 1992 avand ca obiect principal de activitate abatorizarea animalelor si productia de preparate din carne. La inceput, productia de mezeluri a fost de aproximativ 500 kg./zi care erau comercializate pe un areal restrans si anume in zona Turda-Campia Turzii si prin intermediul a doua magazine proprii. Sectia de productie era dotata cu utilaje de productie romaneasca (masini de tocat, cuter, malaxor) iar fierberea si afumarea se faceau clasic (fierberea in apa si afumarea in afumatori clasice cu rumegus). Numarul de angajati din acea perioada era de aproximativ 20 de persoane.

In anul 1996 datorita cererii mai mari de pe piata s-a construit o noua fabrica, de aproximativ 1000 m2, compartimentata in spatii de productie si depozite frigorifice care respectau un flux tehnologic agreat in acea perioada in prelucrarea carnii.

Tot in perioada 1996-1997 s-a inceput modernizarea liniilor de productie prin achizitionarea de utilaje moderne de la renumite firme din Germania si anume: K+G Wetter, Vemag, Poly-Clip, s.a. Din anul 1997, datorita modernizarilor pe fluxul tehnologic productia a inregistrat treptat o dinamica de crestere constanta si o diversificare a sortimentatiei.

In anul 2004 se ajunsese deja la o productie de aproximativ 15 t./zi, cu un personal de aproximativ 100 de angajati.

Pentru a satisface intr-o masura din ce in ce mai mare gradul de solicitare al clientilor nostri si pentru a raspunde cerintelor impuse de partenerii nostri comerciali, dar si de legislatia U.E. in domeniu, in anul 2005 s-a inceput, cu sprijinul oferit de programul SAPARD, constructia intr-o alta locatie a unei fabrici moderne agreata de cerintele normelor U.E., cu o capacitate de 30 t./zi.

In anul 2006 s-au implementat sistemele HACCP si ISO 9001-2000 imbunatatindu-se astfel considerabil calitatea produselor prin monitorizarea stricta a trasabilitatii in procesul de productie. Tot in anul 2006 s-a finalizat noua fabrica de preparate din carne. S-au achizitionat noi utilaje din U.E., de ultima generatie in industria carnii. Investitia totala a fost de aproximativ 4,5 milioane EURO. Tot in acest an s-a obtinut autorizatia sanitar veterinara pentru schimburi intracomunitare.

Pana in anul 2009 productia a crescut considerabil ajungandu-se la aproximativ 25 t. mezeluri pe zi. Personalul angajat a ajuns la 250 persoane, lucrandu-se in trei schimburi pe zi.
In anul 2009 a fost implementat Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului ISO 22000-2005, ceea ce a dus la ridicarea calitatii cat si a sigurantei produselor.
In prezent producem peste 200 de produse din toata gama de preparate din carne, comercializate sub doua brand-uri cunoscute si apreciate de catre publicul consumator, “BRIO” si “APETIT”, precum si o serie limitata de produse traditionale cunoscute sub brand-ul “CASA TURDEANA”.

Pentru viitor urmarim extinderea colaborarii si cu alte retele de retail precum si implementarea a noi produse in retelele in care suntem deja, precum si extinderea arealului de vanzare in magazinele traditionale.
In prima parte a anului 2011 a fost data in folosinta o moderna unitate de abatorizare care va satisface cele mai inalte exigente impuse de legislatia europeana, investitie care se ridica la aproximativ 1 milion de EURO.

Din anul 2012 am implementat si un standard de siguranta alimentara agreat de IFS.

In 2013 s-a construit si inaugurat un depozit logistic pentru depozitarea produselor finite si asigurarea prospetimii lor (se lucreaza cu metoda fifo). Are o capacitate de180 t

In 2014 s-a construit un depozit de congelare materie prima, cu o capaciate 400t

In 2015 s-a construit si inaugurat un depozit special pentru condimente.

Toate aceste noi depozite s-au construit respectand legislatia si normele europene, in scopul facilitarii productiei si distributiei produselor noastre, si pentru a asigura prospetimea si calitatea conform standardelor europene.